Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený chlebíček à la Panna Cotta s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Nepečený chlebíček à la Panna Cotta s čokoládovou polevou - postup přípravy

Recept na Panna Cottu uvítají všichni, kteří se vyhýbají troubě. Bez pečení získáte, díky tomuto postupu, lahodný a jemný dezert, který má úžasně křupavou čokoládovou polevu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte želatinu smícháním se studenou vodou. Poté ji nechte 5–7 minut bobtnat. Zatím bílý jogurt vyklopte do mísy, kde ho smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým aromatem.

2. KROK

Jakmile získáte hladkou směs, vmíchejte do ní smetanu a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim želatinu. Do formy na pečení získanou směs vlijte a vložte ji do lednice, kde ji nechte 3–4 hodiny tuhnout.

3. KROK

Po této době Panna Cottu vyklopte a připravte čokoládovou polevu. Čokoládu rozlámejte, přilijte k ní olej a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. 

Poznámka: Olej dodá polevě krásný lesk.

4. KROK

Čokoládou dezert polijte a vložte jej znovu do lednice na 15–20 minut. Jakmile poleva ztuhne, můžete ji servírovat nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů