Nepečený chlebíček à la Panna Cotta s čokoládovou polevou - postup přípravy
Recept na Panna Cottu uvítají všichni, kteří se vyhýbají troubě. Bez pečení získáte, díky tomuto postupu, lahodný a jemný dezert, který má úžasně křupavou čokoládovou polevu.
Základ
Poleva
Nejprve si připravte želatinu smícháním se studenou vodou. Poté ji nechte 5–7 minut bobtnat. Zatím bílý jogurt vyklopte do mísy, kde ho smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým aromatem.
Jakmile získáte hladkou směs, vmíchejte do ní smetanu a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim želatinu. Do formy na pečení získanou směs vlijte a vložte ji do lednice, kde ji nechte 3–4 hodiny tuhnout.
Po této době Panna Cottu vyklopte a připravte čokoládovou polevu. Čokoládu rozlámejte, přilijte k ní olej a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
Poznámka: Olej dodá polevě krásný lesk.
Čokoládou dezert polijte a vložte jej znovu do lednice na 15–20 minut. Jakmile poleva ztuhne, můžete ji servírovat nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ