Nepečený dezert z mléka a čokolády - postup přípravy
Jen pět minut času věnovaného přípravě vás dělí od nejlahodnějšího dezertu, jaký jste kdy měli možnost ochutnat. Pouze mléko, arašídy, čokoláda a pár přísad, které to všechno drží pohromadě v pevném skupenství. Žádné nákladné suroviny, žádná vejce, želatina a také žádné pečení. I samotná příprava je velmi zábavná, a proto se nezdráhejte zadělat rovnou dvojitou várku. Z talíře totiž tyto dezerty mizí rychlostí světla.
Ingredience
Do kastrůlku nasypejte moučkový a vanilkový cukr, hladkou mouku a kukuřičný škrob. Všechny přísady nasucho promíchejte a postupně přilévejte mléko a důkladně prošlehávejte, aby se ve hmotě nevytvořily hrudky (pokud se to stane, mějte po ruce tyčový mixér, který vás jich velmi snadno a za pár okamžiků zbaví).
Směs postavte na kamna a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu a nechte probublávat 1 až 2 minuty, dokud hmota nezhoustne do konzistence hustého pudinku. Pak kastrůlek s mléčnou směsí odstavte a přidejte k ní máslo. Důkladně promíchejte, aby se máslo rozpustilo a propojilo se s celkovou kompozicí.
Hotovou mléčnou hmotu nalijte do kulatých skleniček s větším průměrem (nejlépe hladké whiskovky), které jste předem zevnitř potřeli vrstvičkou rostlinného oleje.
Mléčnou směs ve skleničkách vložte do lednice úplně vychladit a ztuhnout. Poté hmotu ze sklenic vyklopte ven a každou rozkrájejte na dvě až tři stejně velké části.
Pražené arašídy rozsekejte nožem nebo v kuchyňském robotu na drobky a obalte v nich po obvodu každý kousek mléčného dezertu.
V misce na mírném ohni ve vodní lázni (případně v mikrovlnné troubě) rozpusťte tmavou čokoládu a pomažte s ní povrch každého kousku dezertu.
Nakonec vše zasypejte strouhaným kokosem a podávejte.