Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert z mléka a čokolády

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený dezert z mléka a čokolády - postup přípravy

Jen pět minut času věnovaného přípravě vás dělí od nejlahodnějšího dezertu, jaký jste kdy měli možnost ochutnat. Pouze mléko, arašídy, čokoláda a pár přísad, které to všechno drží pohromadě v pevném skupenství. Žádné nákladné suroviny, žádná vejce, želatina a také žádné pečení. I samotná příprava je velmi zábavná, a proto se nezdráhejte zadělat rovnou dvojitou várku. Z talíře totiž tyto dezerty mizí rychlostí světla.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Do kastrůlku nasypejte moučkový a vanilkový cukr, hladkou mouku a kukuřičný škrob. Všechny přísady nasucho promíchejte a postupně přilévejte mléko a důkladně prošlehávejte, aby se ve hmotě nevytvořily hrudky (pokud se to stane, mějte po ruce tyčový mixér, který vás jich velmi snadno a za pár okamžiků zbaví).




Směs postavte na kamna a na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu a nechte probublávat 1 až 2 minuty, dokud hmota nezhoustne do konzistence hustého pudinku. Pak kastrůlek s mléčnou směsí odstavte a přidejte k ní máslo. Důkladně promíchejte, aby se máslo rozpustilo a propojilo se s celkovou kompozicí.

Hotovou mléčnou hmotu nalijte do kulatých skleniček s větším průměrem (nejlépe hladké whiskovky), které jste předem zevnitř potřeli vrstvičkou rostlinného oleje.

Mléčnou směs ve skleničkách vložte do lednice úplně vychladit a ztuhnout. Poté hmotu ze sklenic vyklopte ven a každou rozkrájejte na dvě až tři stejně velké části.


Pražené arašídy rozsekejte nožem nebo v kuchyňském robotu na drobky a obalte v nich po obvodu každý kousek mléčného dezertu.

V misce na mírném ohni ve vodní lázni (případně v mikrovlnné troubě) rozpusťte tmavou čokoládu a pomažte s ní povrch každého kousku dezertu.

Nakonec vše zasypejte strouhaným kokosem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů