Rychlý koláč s rozinkami a pomerančem - postup přípravy
Užijte si jemnou strukturu nadýchaného dezertu s osvěžující chutí pomeranče. Rychlý koláč s rozinkami se rozplývá na jazyku a jeho příprava vám zabere jen pár minut.
Těsto
Na posypání
Pomerančovou šťávu smíchejte s pomerančovou kůrou.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého pomeranče. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté důkladně opláchněte.
Přidejte cukr s olejem, a jakmile se ingredience propojí, také mouku. Do směsi vmíchejte kypřící prášek do pečiva se skořicí a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do těsta vmíchejte rozinky a poté ho vložte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. Rychlý koláč s rozinkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Dezert nechte vychladnout a poté ho podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Pochoutku servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ВІКА -Простые Рецепты