Nepečený dort s vanilkovým a karamelovým pudinkem - postup přípravy
Nepečené dorty jsou skvělé, protože nevyžadují žádné dlouhé a komplikované přípravy. V kombinaci s vysokou vrstvou lahodného smetanového a pudinkového krému s karamelovou příchutí pak získáte nedostižnou kombinaci, ke které se budete často a rádi vracet. Recept je přitom docela jednoduchý a po pár opakování si jej snadno zapamatujete.
Ingredience
Karamel
Sušenky rozdělte na tři třetiny. Připravte si plech na pečení nebo tác vhodné velikosti, potáhněte ho pečicím papírem nebo potravinářskou fólií a první třetinu sušenek rozložte jako korpus do velkého obdélníku.
Nasypejte cukr do hrnce a na mírném ohni jej zahřívejte, dokud se cukr nezačne rozpouštět. V této fázi do rozpuštěného cukru přilijte tekutou smetanu a za stálého míchání na mírném ohni vařte, dokud se obě suroviny nespojí. Pak k nim přidejte máslo, vanilkový cukr, med a špetku soli a dobře promíchejte. Vařte směs dál, dokud nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci. Pak odstavte z ohně a navršte karamelovou směs na sušenkový korpus.
Na karamel rozložte druhou vrstvu sušenek a vložte celý tác do lednice, aby karamel na sušenkách ztuhl a mezitím připravte druhou vrstvu, tentokrát vanilkového krému.
Do hrnce nalijte 600 mililitrů mléka, přidejte k němu krystalový a vanilkový cukr. Zbylé množství mléka smíchejte s vanilkovým pudinkem a důkladně rozmíchejte, abyste získali hladkou směs bez hrudek. Když mléko na kamnech začne vřít, přilijte do něho rozmíchanou pudinkovou směs a vařte, dokud nezhoustne. Pak odstavte z kamen a nechte lehce zchladnout.
Vanilkový pudink pak navršte na druhé patro sušenek na dortu a zakryjte ho zbylými sušenkami. Vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny, vmíchejte do ní ztužovač a navrstvěte ji na poslední patro sušenek. Navrch šlehačky nastrouhejte tmavou čokoládu a vložte dort do lednice aspoň na 3 hodiny vychladit.
Dobrou chuť.