Rychlý ovocný dezert s čokoládovou polevou - postup přípravy
Rychlý ovocný dezert vám umožní věnovat se hostům místo dlouhého trávení času v kuchyni. Výhodou je, že dezert nemusíte péct. Navíc ho připravíte velmi snadno.
Ingredience
Krém
Poleva
Jablko omyjte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho na malé kousky. Na malé kousky nakrájejte také broskev a ovoce smíchejte s hroznovým vínem v zapékací míse.
Poznámka: Hrozny nakrájejte na poloviny.
Nyní připravte krém. Do pánve nalijte kondenzované mléko, zakysanou smetanu, vaječný žloutek a vanilkový extrakt. Ingredience zamíchejte a směs zahřívejte 2–3 minuty. Poté ji nalijte do zapékací mísy s ovocem.
Na závěr připravte polevu. Čokoládu dejte na 1 minutu do mikrovlnné trouby a poté, co se rozpustí, ji smíchejte se zakysanou smetanou. Polevou polijte celý dezert, který vložte na 2 hodiny do lednice.
Rychlý ovocný dezert servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert působil slavnostněji, můžete ho ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Super Recipes