Nepečený koláč s lesními plody a vanilkovým pudinkem - postup přípravy
Chystáte narozeninovou oslavu, ale nejste zrovna přeborníkem v pečení koláčů a piškotů? Potom vsaďte na nepečený zákusek, který nemá rozhodně konkurenci. Až ho hosté ochutnají, budou se oblizovat až za ušima! Kombinace lesních plodů, vanilkového pudinku a čokolády je skvostná!
Ingredience
Začněte tím, že si k ruce vezmete kulatou koláčovou formu s odnímatelným okrajem a vyskládáte na její dno cukrářské piškoty namočené v mléce. Poté se pusťte do přípravy ovocné náplně.
V rendlíku si zahřejte mražené lesní plody a následně je zasypte moučkovým cukrem. Směs vařte do té doby, než bude ovoce rozvařené. Nakonec ještě přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v decilitru vody, krátce provařte a náplň vlijte na piškoty. Dobře rozprostřete a dejte na půl hodiny chladit do lednice.
Příprava pudinkové náplně, kompletace nepečeného zákusku a jeho tuhnutí v lednici
V další fázi si uvařte v mléce vanilkový pudink spolu s krupicovým cukrem. Až bude hmota hustá, odstavte ji z plotny a propojte s kousky másla. Krém navrstvěte na zchladlou ovocnou vrstvu zákusku, rozetřete po celé ploše a dejte opět tuhnout do lednice na 30 minut.
Mezitím si rozehřejte v rendlíku smetanu ke šlehání a následně v ní rozpusťte hořkou čokoládu. Připravenou polevou nakonec přelijte celý dort a nechte v chladu posledních 60 minut.
Servírování nepečeného zákusku s lesním ovocem a pudinkem
Řádně ztuhlý a vychlazený dezert vyjměte z lednice, nakrájejte na stejně velké porce a podávejte například s šálkem kvalitní kávy, s čajem, nebo s kakaem. Přejeme vám dobrou chuť.