Nepečený mramorový dort, který si zaručeně vychutnáte! - postup přípravy
Mramorovaný dort s názvem zebra má nádhernou a velmi intenzivní čokoládovou barvu a plnou vanilkovou chuť. Tento nádherně dezert je velmi jemný, aromatický a sladký tak akorát. Navíc je příprava velmi jednoduchá a rychlá, protože se nepeče. Na stole bude vypadat nádherně a potěšíte s ním nejen svou rodinu, ale také každého hosta, který k vám zavítá.
Korpus
Krém
Dezert je ideální ve formě o průměru 18 cm. Nejdříve si připravte korpus. Sušenky rozdrťte mixérem. Přidejte rozpuštěné máslo a mléko. Důkladně promíchejte. Získanou kompozici rovnoměrně rozprostřete na plech a lžící dobře upěchujte.
Takto připravený podklad dejte na 10-15 minut do lednice. Mezitím si připravte krém. Ve studeném mléce rozpusťte želatinu. Nechte 10-15 minut odstát. Poté ji rozpusťte na mírném ohni. Fermentovanou smetanu a karamelizované kondenzované mléko vyšlehejte do hladka.
Smíchejte rozpuštěnou želatinu s 2-3 lžícemi zakysané smetany a za stálého míchání mixérem ji nalijte do zbytku krému.
Pokračujte ve šlehání, dokud se neobjeví špičky. Krém rozdělte na dva stejné díly. Do jednoho dílu přidejte vanilkový krém a do druhého kakaový prášek. Promíchejte mixérem. Krémy trochu nahřejte na vodní lázni.
Do plechu dejte 6 lžic čokoládového krému a poté střídejte 4 lžíce od každého krému doprostřed formy.