Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový datlový dort bez bílé mouky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 47 minut

Kakaový datlový dort bez bílé mouky - postup přípravy

Připravte si kakaový datlový dort, který vypadá luxusně a je zdravější než jiné dezerty, protože neobsahuje bílou mouku. Rozplývá se na jazyku a hodí se na slavnosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Datle vypeckujte, vložte je do pánve, zalijte je vodou a vařte je 5 minut. Uvařené datle přendejte, i se šťávou, do mísy, ve které je rozmixujte dohladka. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s medem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi kakao s rozmixovanými datlemi. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, kakao prosejte.  

3. KROK

Do směsi přidejte mandlovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. Na závěr do těsta vmíchejte kůru z mandarinky i se šťávou. 

4. KROK

Poznámka: Před strouháním kůry mandarinku důkladně omyjte. Můžete k tomu použít vodu, smíchanou s jedlou sodou. Nezapomeňte poté ovoce důkladně opláchnout.

5. KROK

Nyní vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu, který do těsta opatrně vmíchejte. Těsto vložte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

6. KROK

Hotový dezert polijte čokoládovou polevou. Tu připravíte rozpuštěním čokolády v horké smetaně, a to během 2 minut. Datlový dort poté ozdobte snítky rozmarýnu a servírujte ho nakrájený na kousky.

Tip: Aby se čokoláda rychleji rozpustila, rozlámejte ji na menší kousky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Kochen mit Nika

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů