Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obložené chlebíčky z trouby, které zahřejí a zasytí

1,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Obložené chlebíčky z trouby, které zahřejí a zasytí - postup přípravy

Obložené chlebíčky jsou obvykle podávané jako studený pokrm. To ale nemusí být pravidlem. Vyzkoušejte tyto netradiční chlebíčky, které jsou podobné chuti pizzy. Příprava zabere jen 10 minut, takže jsou skvělé jako originální svačina.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Na přípravě chlebíčků nebo obloženého pečiva není nic složitého a zvládnete to během chvilky. V první řadě si musíte nakrájet veškerou zeleninu a maso, které budete používat. Rajčata, šunku a papriku nakrájejte nadrobno. Všechny nakrájené suroviny vložte do hluboké mísy, ve které budete míchat směs na pečivo.

2. KROK

Poté nastrouhejte tvrdý sýr na struhadle a přidejte do mísy také nasekaný kopr nebo pažitku, pokud je budete chtít použít. Bylinky můžete použít podle své vlastní chuti, ale čerstvě nasekané byliny budou vždy chutnat nejlépe. Kopr přidá pokrmu zajímavou chuť, ale můžete použít i pažitku nebo bazalku podle toho, co máte nejraději.

3. KROK

Tuto směs dochuťte solí a mletým černým pepřem podle chuti. Poté přidejte majonézu. Pokud budete mít domácí majonézu, pokrm bude zaručeně chutnat mnohem lépe. Použít ale můžete samozřejmě i kupovanou, která dodá směsi úžasnou chuť a krémovou konzistenci.

4. KROK

Nyní si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Rozložte na něj plátky veky. Získanou zeleninovou směs s oblíbenou uzeninou nebo masem rozetřete na povrch pečiva. Nebojte se a na každý kousek dejte bohatou porci směsi.

5. KROK

Takto připravené pochoutky vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 8-10 minut. Poté už je musíte jen přendat na talíř a vychutnat si jejich vynikající chuť. Konzumovat je můžete pochopitelně studené, ale teplé budou chutnat mnohem lépe. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů