Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený Nutella řez s čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Nepečený Nutella řez s čokoládovou polevou - postup přípravy

Nepečený Nutella řez je skvělý pro rychlou přípravu a kombinaci krémové náplně a křupavého základu. Nabídněte svým hostům něco speciálního bez složitého pečení.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vmíchejte škrob s mlékem. Směs vařte 2–3 minuty do zhoustnutí a následně do ní vmíchejte máslo. 

2. KROK

Směs vařte další minutu, vzniklý krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 15–20 minut do lednice. Zatím dno mísy, vyložené potravinovou fólií, pokryjte sušenkami, které polijte polovinou množství krému, který pokryjte další vrstvou sušenek. 

3. KROK

Druhou polovinu krému smíchejte s nutellou a směsí pokryjte vrstvu sušenek. Hořkou čokoládu s olejem a smetanou rozpusťte ve vodní lázni (potrvá to asi 3 minuty) a polevou pokryjte povrch dezertu. 

4. KROK

Nepečený nutella řez vložte na 5 minut do lednice. Jakmile poleva ztuhne, dezert servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby moučník vypadal o něco slavnostněji, servírujte ho s trochou šlehačky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lecker und schön

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů