Nepečený Nutella řez s čokoládovou polevou - postup přípravy
Nepečený Nutella řez je skvělý pro rychlou přípravu a kombinaci krémové náplně a křupavého základu. Nabídněte svým hostům něco speciálního bez složitého pečení.
Základ
Krém
Poleva
V rendlíku vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vmíchejte škrob s mlékem. Směs vařte 2–3 minuty do zhoustnutí a následně do ní vmíchejte máslo.
Směs vařte další minutu, vzniklý krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 15–20 minut do lednice. Zatím dno mísy, vyložené potravinovou fólií, pokryjte sušenkami, které polijte polovinou množství krému, který pokryjte další vrstvou sušenek.
Druhou polovinu krému smíchejte s nutellou a směsí pokryjte vrstvu sušenek. Hořkou čokoládu s olejem a smetanou rozpusťte ve vodní lázni (potrvá to asi 3 minuty) a polevou pokryjte povrch dezertu.
Nepečený nutella řez vložte na 5 minut do lednice. Jakmile poleva ztuhne, dezert servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby moučník vypadal o něco slavnostněji, servírujte ho s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker und schön