Pomerančová bábovka bez pečení - postup přípravy
Připravte si originální pomerančovou bábovku s karamelovou polevou, která je vláčná, osvěžující a nemusíte ji péct. Příprava je velmi rychlá a zvládnou ji i začátečníci.
Těsto
Poleva
Pomeranče s banány oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které společně rozmixujte. Do vzniklé hmoty následně vmíchejte klasické a kondenzované mléko.
Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr a přibližně po 3 minutách do karamelu vlijte vodu.
Poznámka: Po přidání vody se karamel srazí a může prskat. Toho se nelekejte a nechte sraženiny znovu rozpustit.
Karamelovou polevou pokryjte formu na bábovku, včetně stran a ve sklenici se 100 ml vody nechte rozpustit želatinu, kterou vmíchejte do těsta.
Těsto vlije do formy na pečení a pomerančovou bábovku vložte na 5 hodin do lednice. Následně ji z formy vyklopte a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schöne desserts