Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomerančová bábovka bez pečení

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Pomerančová bábovka bez pečení - postup přípravy

Připravte si originální pomerančovou bábovku s karamelovou polevou, která je vláčná, osvěžující a nemusíte ji péct. Příprava je velmi rychlá a zvládnou ji i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pomeranče s banány oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které společně rozmixujte. Do vzniklé hmoty následně vmíchejte klasické a kondenzované mléko. 

2. KROK

Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr a přibližně po 3 minutách do karamelu vlijte vodu.

Poznámka: Po přidání vody se karamel srazí a může prskat. Toho se nelekejte a nechte sraženiny znovu rozpustit. 

3. KROK

Karamelovou polevou pokryjte formu na bábovku, včetně stran a ve sklenici se 100 ml vody nechte rozpustit želatinu, kterou vmíchejte do těsta. 

4. KROK

Těsto vlije do formy na pečení a pomerančovou bábovku vložte na 5 hodin do lednice. Následně ji z formy vyklopte a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: schöne desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů