Nepečený piškotový dezert s jahodami a třešněmi - postup přípravy
Toto je ideální kombinace sladkých piškotů, osvěžujícího bílého jogurtu a jahod spolu s třešněmi. Navrch už jen dáte šlehačku, posypete dezert trochou čokolády a mistrovské dílo v podobě dezertu je hravě a rychle na světě.
Ingredience
Nachystejte si formu, ve které budete dezert tvořit. Piškoty nalámejte na malé kousky a dejte je na dno formy. Poté je zalijte veškerým jogurtem a důkladně je promíchejte lžicí, aby se jogurt rovnoměrně rozprostřel. Jahody i třešně nakrájejte na menší kousky a naneste je na piškotovou vrstvu.
Smetanu ke šlehání dejte do mísy a vyšlehejte z ní šlehačku, poté ji naneste navrch dezertu a hezky ji zarovnejte. Nakonec už jen dle vašich preferencí vezměte jakoukoliv čokoládu a nastrouhejte ji na vrch dezertu. Poté dejte dezert do lednice zatuhnout na pár hodin a můžete ho servírovat, dobrou chuť!