Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s jahodami, vanilkou a ricottou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Koláč s jahodami, vanilkou a ricottou - postup přípravy

Až nebudete vědět, co nabídnout svým blízkým k odpolední kávě nebo snídani, připravte koláč s jahodami. Je nadýchaný, má osvěžující chuť a rozplývá se na jazyku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s vanilkovým i klasickým cukrem a špetkou soli. Po 2–3 minutách šlehání přidejte olej s mlékem a nakonec směs mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Pokračujte s přípravou náplně. V samostatné míse smíchejte propasírovanou ricottu s moučkovým i vanilkovým cukrem a jogurtem. 

Tip: Ricottu můžete nahradit tvarohem a bílý jogurt zakysanou smetanou.

3. KROK

Do směsi přidejte vejce a vyšlehejte ji dohladka. Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, rozkrojte je na čtvrtky a začněte s vrstvením dezertu. 

4. KROK

Máslem vymazanou formu naplňte těstem, které pokryjte náplní z ricotty a jahodami. Dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40–45 minut.

Tip: Koláč s jahodami servírujte posypaný moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Rychlé a snadné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů