Koláč s jahodami, vanilkou a ricottou - postup přípravy
Až nebudete vědět, co nabídnout svým blízkým k odpolední kávě nebo snídani, připravte koláč s jahodami. Je nadýchaný, má osvěžující chuť a rozplývá se na jazyku.
Těsto
Náplň
Zdobení
Na vymazání
Na posypání
Vejce vyšlehejte s vanilkovým i klasickým cukrem a špetkou soli. Po 2–3 minutách šlehání přidejte olej s mlékem a nakonec směs mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Pokračujte s přípravou náplně. V samostatné míse smíchejte propasírovanou ricottu s moučkovým i vanilkovým cukrem a jogurtem.
Tip: Ricottu můžete nahradit tvarohem a bílý jogurt zakysanou smetanou.
Do směsi přidejte vejce a vyšlehejte ji dohladka. Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, rozkrojte je na čtvrtky a začněte s vrstvením dezertu.
Máslem vymazanou formu naplňte těstem, které pokryjte náplní z ricotty a jahodami. Dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40–45 minut.
Tip: Koláč s jahodami servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné