Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblihy s Nutellou a kokosovým sypáním

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Koblihy s Nutellou a kokosovým sypáním - postup přípravy

Inspirujte se jednoduchým a rychlým receptem na dezert, který můžete podávat ke kávě svým blízkým, ale také si na nich pochutnat u snídaně. Koblihy obsahují Nutellu, kterou miluje snad každý.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte teplé mléko, cukr, sušené droždí, změklé máslo, rostlinný olej, jedno vejce a jeden vaječný bílek. Do vzniklé hmoty přimíchejte po částech mouku smíchanou se solí.

Poznámka: Po částech je třeba mouku přidávat proto, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Uhněťte těsto, pomažte ho lžící oleje, přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout 1 hodinu v pokojové teplotě. Po této době si naolejujte ruce a z těsta vytvářejte malé kuličky, z kterých udělejte placku, jejíž střed naplňte lžičkou nutelly, kterou do těsta uzavřete slepením jeho okrajů k sobě. Následně vyválejte koblížek.

3. KROK

Koblížky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je utěrkou a nechte je kynout 10 minut. Poté jejich povrch potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

4. KROK

Po upečení koblížky znovu přikryjte a nechte je chladnout 10 minut. Následně je posypte moučkovým cukrem, jejich povrch potřete medem a posypte trochou kokosu. 

Tip: Koblížky můžete podávat ozdobené Nutellou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů