Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý hrnkový koláč s rozinkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý hrnkový koláč s rozinkami - postup přípravy

Připravte si starý recept, podle kuchařky z roku 1894, který je rychlý a vyjde vás jen na pár korun. Jednoduchý hrnkový koláč s rozinkami si velmi rychle zamilujete.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy od robota vložte změklé máslo, které šlehejte přibližně 2 minuty, dokud se nezmění v nadýchanou pěnu.

2. KROK

Za stálého šlehání do pěny postupně přidávejte moučkový cukr, rozdrcený hřebíček a vejce, jedno po druhém. 

Tip: K drcení hřebíčku použijte hmoždíř.

3. KROK

Pokračujte ve šlehání směsi, do které přilijte mléko v malých dávkách. Zvyšte otáčky na maximum a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a citronovou kůrou. 

4. KROK

Poznámka: Mouku s kypřicím práškem předem prosejte a přidávejte ji po troškách. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe propojí. 

5. KROK

Nyní přestaňte šlehat a do těsta jemně vmíchejte rozinky se sušeným rybízem. Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, zarovnejte ho do hladka a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

6. KROK

Hrnkový koláč vyjměte z formy a, pomocí nože, zarovnejte jeho okraje. Poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů