Jednoduchý hrnkový koláč s rozinkami - postup přípravy
Připravte si starý recept, podle kuchařky z roku 1894, který je rychlý a vyjde vás jen na pár korun. Jednoduchý hrnkový koláč s rozinkami si velmi rychle zamilujete.
Ingredience
Do mísy od robota vložte změklé máslo, které šlehejte přibližně 2 minuty, dokud se nezmění v nadýchanou pěnu.
Za stálého šlehání do pěny postupně přidávejte moučkový cukr, rozdrcený hřebíček a vejce, jedno po druhém.
Tip: K drcení hřebíčku použijte hmoždíř.
Pokračujte ve šlehání směsi, do které přilijte mléko v malých dávkách. Zvyšte otáčky na maximum a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a citronovou kůrou.
Poznámka: Mouku s kypřicím práškem předem prosejte a přidávejte ji po troškách. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe propojí.
Nyní přestaňte šlehat a do těsta jemně vmíchejte rozinky se sušeným rybízem. Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, zarovnejte ho do hladka a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Hrnkový koláč vyjměte z formy a, pomocí nože, zarovnejte jeho okraje. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte