Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený slaný karamelový cheesecake

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený slaný karamelový cheesecake - postup přípravy

Tento dezert oslní ohlášenou návštěvu a nebude trvat hodiny jej připravit. Slaný karamelový cheesecake bez pečení nabízí zajímavé snoubení chutí, které rozehrají chuťové buňky, a jistotou je jen to, že nezbyde ani kousíček. A o recept si řekne určitě úplně každý, protože tato sladká extravagance je prostě jedinečná!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Základem tohoto cheesecaku je slaná karamelová omáčka, kterou si můžete připravit předem z cukru, vody, šlehačky, másla a soli, ale lze také zakoupit tekutý karamel a dosolit si jej pomocí vločkové mořské soli. Doma vyrobená omáčka vydrží ve skleněné uzavíratelné nádobě několik týdnů. A jak začít s přípravou slaného karamelového cheesecaku? Základem jsou sušenky.

2. KROK

Vybrané sušenky, mohou to být jakékoli oblíbené, máslové i kakaové, nadrťte pomocí válečku, kdy vložíte sušenky do igelitového sáčku a nadrolíte je, nebo mixéru, kde je proces rychlejší a snazší. Směs bez hrudek vysypejte do misky. Mezitím si rozehřejte máslo v hrnci a rozpuštěné máslo vlijte k nadrceným sušenkám. Pomocí lžíce nebo vařečky vymíchejte směs podobnou mokrému písku. Směs vysypte do dortové formy vyložené pečicím papírem.

3. KROK

Pomocí lžíce urovnejte, aby bylo těsto všude stejně vysoké, a odložte do chladničky. Nyní je čas na přípravu krému. Do skleněné nebo kovové mísy vlijte smetanu na šlehání a vyšlehejte šlehačku doměkka, nemusí být tuhá. Do druhé mísy vložte čerstvý sýr o pokojové teplotě, přidejte moučkový cukr a třetinu karamelové omáčky. Začněte šlehat za pomoci metličky a postupně přidejte i připravenou šlehačku.

4. KROK

Vyšlehejte hutnou směs, kterou dejte vychladit do chladničky. Poté směsí potřete sušenkový základ, urovnejte pomocí stěrky a zalijte vrstvou slané karamelové omáčky. Dejte vychladit na několik hodin, ideálně přes noc, a můžete podávat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů