Nepečený sušenkový dort s krémem z bílé čokolády a mascarpone - postup přípravy
Abyste získali skvělý sladký dezert, nemusíte nic složitě péci. Vystačíte si s balíčkem sušenek, které doplní jednoduchý, ale velmi dobrý krém.
Na korpus
Na krém
Sušenky rozdrťte na co nejmenší kousky a dejte je do mísy. Přilijte k nim rozpuštěné máslo a trochu mléka a promíchejte. Půlku směsi dejte do dortové formy o průměru 20 centimetrů a pečlivě upěchujte.
Žloutek v hrnci smíchejte s cukrem. Přidejte k nim škrob a přilijte trochu mléka. Promíchejte, dokud se škrob nerozpustí. Poté přilijte zbytek mléka. Dejte na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vařte, dokud nebude směs hustá. Pak ji odstavte, dejte do ještě vařící směsi nalámanou bílou čokoládu a mascarpone. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše nespojí.
Krém rozprostřete na sušenky v dortové formě a zarovnejte. Poté vezměte druhou polovinu sušenkové směsi, rovnoměrně ji nasypejte na krém a jenom velmi jemně uplácejte. Vše dejte na 4 hodiny do lednice.
Odstraňte stěny formy a na vršek dortu položte odnímatelné dno formy o průměru menším než 20 centimetrů. Místa, kde dort přečnívá, poprašte moučkovým cukrem. Poté dno formy odstraňte a servírujte.