Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný krupicový koláč „Zebra“

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Dvoubarevný krupicový koláč „Zebra“ - postup přípravy

Pokud čekáte návštěvu a víte, že nemáte příliš času na přípravu pohoštění, můžete jednoduše upéct tento koláč. Vypadá totiž naprosto delikátně již na první pohled a jakmile jej hosté ochutnají, nebudou moci přestat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy nalijte kefír a přes síto k němu prosejte hladkou mouku, jedlou sodu a dětskou krupičku. Důkladně promíchejte a dávejte pozor, aby vám hlavně nevznikly žádné hrudky. Odložte na 20 až 30 minut, aby se těsto trochu odleželo. Po uplynutí této doby do vedlejší misky nasypejte obyčejný a vanilkový cukr, rozklepněte vejce a společně prošlehejte.

2. KROK

Vzniklou směs přilijte do odleželého těsta a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily. Nyní těsto rozdělte na dvě části, jednu nechejte světlou a do druhé přimíchejte kakaový prášek. Formu na dort vymažte slunečnicovým olejem a do středu začněte lít první druh těsta. Postupně barvy střídejte, abyste vytvořili zajímavý vzor připomínající zebří pruhy.

3. KROK

Pokud chcete, aby koláč na konci vypadal opravdu exkluzivně, tak si vezměte párátko a od kraje formy jím utvořte čáry vedoucí ke středu. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a koláč v ní pečte okolo 35 až 40 minut, pravidelně jej kontrolujte.

4. KROK

Pokud se chcete ujistit, že je skutečně hotový, můžete do jeho středu zapíchnout špejli. Jakmile ji vytáhnete čistou, máte dopečeno a můžete koláč okamžitě podávat. Pokud byste jej rádi ozdobili polevou, rozpusťte 100 gramů čokolády, smíchejte ji s máslem a touto směsí jej polijte a poté polevu nechte ztuhnout. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů