Neuvěřitelná domácí zmrzlina bez mléka i cukru - postup přípravy
Dokonalá zmrzlina. Právě jste narazili na ten jediný a správný recept na tu nejlepší mraženou pochoutku, kterou si můžete doma připravit a vychutnat. Nestojí téměř žádné peníze, zapotřebí potřebujete jen trochu ovoce, misku a mrazák, ve kterém vše dovedete do té správné konzistence. Těšíte se?
Ingredience
Základem veškeré zmrzlinové kreativity jsou banány. Mají přesně tu správnou konzistenci i chuť na to, abyste i bez přídavku dalších surovin vytvořili dokonalé zmrzlinové dílo. Předtím, než začnete výrobu, oloupejte tři velké banány, nakrájejte je na slabší kulaté plátky, které rozložte na tác nebo do misky vyložené pečicím papírem a dejte je do mrazáku zamrazit. To ostatně udělejte i s veškerými dalšími druhy ovoce, které budete chtít při výrobě použít. Dbejte však na to, aby ovoce během mražení bylo vyskládáno pouze v jediné vrstvě a ideálně s malými rozestupy, abyste namísto mraženého ovoce nezískali jednu obří ledovou kouli.
Když je všechno ovoce zmrazené, vyndejte je zase ven na pracovní plochu. Připravte si výkonný mixér a vložte do něho plátky zmrzlého banánu spolu s malinami, jahodami, rybízem či borůvkami nebo jakýmkoliv jiným ovocem, které máte rádi nebo které máte prostě k dispozici. A nemusejí to být jenom bobule. Všechno ovoce rozmixujte do úplně hladké konzistence, což by mělo trvat kolem 3 minut. Dejte pozor, aby se vám během této doby nezavařil mixér. Čas od času ho nechte od mixování na pár vteřin odpočinout, pokud se vám bude zdát, že se nezdravě zahřívá.
Jestliže toužíte po čokoládové zmrzlině, přidejte do mixéru kromě zmražených banánů také dvě lžíce (anebo více či méně, záleží na vaší chuti) kakaa a mixujte vše asi 5 minut, dokud nezískáte hustou tmavě hnědou hmotu.