Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nový recept na božský jablečný koláč

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Nový recept na božský jablečný koláč - postup přípravy

Jablečný koláč je jedním z nejjednodušších a zároveň nejchutnějších dezertů, které si můžete připravit v pohodlí vlastní kuchyně. Navíc si ho můžete připravit v jakémkoli ročním období, protože jablka seženete v obchodě nebo na trhu celoročně. Dnes vám představíme recept na jablečný koláč na bázi krému z mascarpone. Co můžete očekávat a co si musíte připravit?

Ingredience vás zajisté nepřekvapí. Po chvilce snažení v kuchyni získáte nadýchaný, jemný, lahodný a neuvěřitelně aromatický koláč. Vůně jablek a citronové kůry provoní celý domov, takže si budete připadat jako o vánocích. Nyní je díky tomu ideální čas na výrobu tohoto jedinečného koláče. Stejně tak ho můžete připravit vždy, když budete mít pár jablek navíc.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, vanilkový cukr a míchejte mixérem, dokud nezískáte nádherně krémovou konzistenci. Nastrouhejte citronovou kůru a přidejte ji do mísy. Nyní přidejte smetanový sýr a důkladně promíchejte stěrkou.

2. KROK

Poté tuto směs ještě promíchejte mixérem. Přidejte prosátou mouku, kterou jste předtím smíchali s práškem do pečiva. Mixérem rozmixujte do hladka.

3. KROK

Nyní oloupejte dvě jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Přidejte je do směsi již připraveného těsta. Promíchejte stěrkou, dokud směs nebude dokonale hladká. Připravte si snímatelnou formu na pečení a vymažte její dno tukem a vyložte pečicím papírem.

4. KROK

Směs dejte do formy a rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Oloupejte další dvě jablka. Nakrájejte je na plátky a rozložte je na povrch koláče. Posypejte vanilkovým cukrem a vložte do trouby. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 45 minut. Poté nechte vychladnout, odstraňte formu i pečicí papír a vychutnejte si koláč.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů