Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Obalované kuřecí filety s petrželkovým přelivem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Obalované kuřecí filety s petrželkovým přelivem - postup přípravy

Inspirujte se receptem na šťavnaté obalované kuřecí filety s česnekem, které si zamiluje každý, kdo rád vaří snadné a rychlé pokrmy. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, pečené brambory nebo lehký zeleninový salát.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kuřecí prsa omyjte pod tekoucí vodou a odstraňte z nich všechny šlachy a další nejedlé části masa. Poté je rozřízněte na tenké plátky.

2. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, osolte je a opepřete. Poté přidejte nasekanou čerstvou petrželku a vše velmi důkladně promíchejte.

3. KROK

Do pánve nalijte olivový olej, přidejte do něj máslo a nechte ho rozehřát. Mezitím si do talíře nasypte hladkou mouku a maso v nich obalte. Poté ho přendejte do mísy s vejci.

4. KROK

Maso smažte z obou stan 3 minuty nebo dokud nebude krásně zlatavé. Poté ho vyjměte a do pánve nalijte vývar. Přidejte prolisovaný česnek, nasekanou čerstvou petrželku a vše promíchejte.

5. KROK

Kuřecí plátky vložte zpět do pánve a na mírném plameni je nechte  provařit přibližně 5 minut. Poté je ihned servírujte s bramborovou kaší, pečenými bramborami nebo osvěžujícím salátem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kuhinja za 10

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů