Sekaná z pomalého hrnce

i Zdroj fotografie: Helena Vítková Zvonková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
360 minut
NÁROČNOST
Snadná

Sekaná z pomalého hrnce - postup přípravy

Pomalý hrnec je užitečný kuchyňský pomocník, který vaří prakticky sám a navíc pomůže v jídle zachovat maximum vitaminů a výživných látek. Pokud jej máte doma, zkuste si v něm připravit sekanou podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové.
1. KROK

Mleté maso s nízkým obsahem tuku smíchejte s jemně nasekanou cibulí a česnekem, přidejte majoránku, jedno vejce a lžičku plnotučné hořčice. Směs dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem. Přidejte jemné ovesné vločky (např. z Lidlu) a uhněťte homogenní masové těsto.

2. KROK

Z masové směsi vytvarujte šišku, celý její povrch potřete tenkou vrstvičkou plnotučné hořčice (zařídí extra kůrčičku) a vložte na 6 hodin do pomalého hrnce nastaveného na stupeň Low. (Lze ji samozřejmě klasicky upéct v troubě.) Po dopečení sekanou nakrájejte na plátky a podávejte třeba s červeným zelím.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 275 hlasů
Nahlásit chybu
135 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt