Okurkový salát na korejský způsob - postup přípravy
Okurkový salát zná asi každý, málokdo si jej ovšem umí představit připravovaný z nakládaných okurek a mrkve. Je to ovšem naprosto běžné, když se jej rozhodnete dělat na korejský způsob. Se správným kořením dokážete vytvořit delikatesu.
Ingredience
Okurky nakrájejte na tenké nudličky, vložte do větší mísy a přihoďte k nim nastrouhanou mrkev. Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a přidejte ji do mísy spolu s prolisovaným česnekem. Dochuťte cukrem, mletým pepřem a koriandrem. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a teplý jej nalijte do salátu, ten poté zakryjte pokličkou na 15 minut.
Mezitím na rozpálené pánvi opečte sezamová semínka, dokud nezezlátnou. Po uplynutí daných 15 minut je přidejte do salátu. Důkladně jej promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a nechejte v lednici cca 1 až 2 hodiny odležet. Poté podávejte, dobrou chuť!