Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý okurkový salát s hořčicí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut

Rychlý okurkový salát s hořčicí - postup přípravy

Připravte si rychlý okurkový salát, který se hodí ke svačince i jako originální příloha k masovým pokrmům. Překvapí svou jednoduchou a rychlou přípravou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z omytých okurek odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na tenká kolečka, která vložte do větší mísy. 

2. KROK

Okurky smíchejte se solí a nechte je 10–15 minut odpočívat. Mezitím připravte dresink. 

Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.  

3. KROK

V samostatné míse smíchejte francouzskou hořčici s medem, olejem, octem a prolisovaným česnekem. Směs ochuťte pepřem a smíchejte ji s okurkami. 

Poznámka: Šťávu z okurek neslévejte.

4. KROK

Do rychlého okurkového salátu vmíchejte nasekaný kopr a skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici. 

Tip: Můžete použít sušený, mražený i čerstvý kopr.

5. KROK

Poznámka: Salát můžete podávat ihned, ale lépe chutná, když ho necháte 1 hodinu odpočívat v lednici. Díky tomu se chutě perfektně propojí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů