Rychlý okurkový salát s hořčicí - postup přípravy
Připravte si rychlý okurkový salát, který se hodí ke svačince i jako originální příloha k masovým pokrmům. Překvapí svou jednoduchou a rychlou přípravou.
Základ
Dresink
Z omytých okurek odřízněte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nakrájejte na tenká kolečka, která vložte do větší mísy.
Okurky smíchejte se solí a nechte je 10–15 minut odpočívat. Mezitím připravte dresink.
Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.
V samostatné míse smíchejte francouzskou hořčici s medem, olejem, octem a prolisovaným česnekem. Směs ochuťte pepřem a smíchejte ji s okurkami.
Poznámka: Šťávu z okurek neslévejte.
Do rychlého okurkového salátu vmíchejte nasekaný kopr a skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Tip: Můžete použít sušený, mražený i čerstvý kopr.
Poznámka: Salát můžete podávat ihned, ale lépe chutná, když ho necháte 1 hodinu odpočívat v lednici. Díky tomu se chutě perfektně propojí.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch