Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané domácí rohlíky sypané mákem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Nadýchané domácí rohlíky sypané mákem - postup přípravy

Vyzkoušejte domácí rohlíky podle receptu paní Andy Chudobové. Budete překvapeni nejen jejich lahodnou chutí, ale také nadýchanou strukturou.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Z vody, cukru a droždí udělejte kvásek. Posypte ho zlehka hladkou moukou a nechte ho na teplém místě pod utěrkou kynout.

2. KROK

Do větší mísy prosejte mouku. Přidejte k ní sůl, vychladlé a rozpuštěné sádlo a také vzešlý kvásek. Ze směsi vypracujte hladké těsto, které nechte další hodinu kynout.

3. KROK

Po vykynutí rozdělte těsto na 10 kousků. Každý z nich by měl vážit zhruba 80 g. Každý kousek vyválejte do tvaru trojúhelníku. Důležité je těsto nepodsypávat další moukou. Za prvé se nelepí a za druhé by se pak rohlíky pravděpodobně nespojily správně.

4. KROK

Vytvořte postupně deset rohlíků, které dejte na plech s pečicím papírem a nechte další hodinu kynout. Po hodině rohlíky postříkejte vodou a posypejte například mákem či jinými semínky.

5. KROK

Troubu rozehřejte na 250°C a na její dno dejte prázdný plech. Po chvilce do trouby vložte rohlíky a do prázdného plechu nalijte trochu vody. Měla by se vytvořit pára. Po čtyřech minutách plech s vodou vyndejte a dopečte rohlíky do zlatova.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů