Ořechové pusinky s rumovou náplní - postup přípravy
Pokud o Vánocích netoužíte strávit svůj volný čas pečením, ale cukroví se vzdát také nechcete, připravte si tento rychlý recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Ořechové pusinky připravíte velmi jednoduše a pečení vám zabere pouhých 8 minut.
Těsto
Náplň
Do mísy vsypte mouku a smíchejte ji se změklým máslem, vaječnými žloutky a dvěma lžícemi vody. Ingredience smíchejte a vypracujte z nich vláčné těsto.
Poznámka: Těsto můžete nechat odpočívat 1–2 hodiny. Pokud ale čekat nechcete, můžete s těstem pracovat ihned.
Do druhé mísy vlijte vaječné bílky, které vyšlehejte do tuhé pěny. Nyní do mísy přidejte, po třetinách, moučkový cukr a mezi jednotlivými dávkami směs jemně zamíchejte. Následně přidejte pomleté ořechy a lžíci rumu. Vše vyšlehejte do husté kaše.
Těsto rozkrojte na dvě stejné části a vyválejte je na pomoučeném vále na pláty o výšce přibližně 0,5 cm. Z těsta vykrojte ozdobná kolečka, na každé z nich dejte trochu připravené náplně a ohněte jej napůl.
Tip: Jaký tvar vykrajovátka zvolíte, je čistě na vás. Ořechové pusinky ale skvěle vypadají, pokud jsou okraje vykrajovátka zdobené.
Ořechové pusinky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 8 minut. Hotové cukroví vyndejte z trouby a obalte je ze všech stran v moučkovém cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou