Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové měsíčky s vlašskými ořechy

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Čokoládové měsíčky s vlašskými ořechy - postup přípravy

Čokoládové měsíčky s křupavými vlašskými ořechy vás překvapí neodolatelnou chutí a příjemnou křupavostí. Provoňte o Vánocích svůj domov jemným cukrovím.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto na korpus. Cukr, postupně, vešlehejte do změklého másla. Do směsi následně vmíchejte mouku a poté mleté vlašské ořechy. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.

2. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky do pěny, kterou opatrně vmíchejte do těsta. Směs na korpus vlijte do pekáče, vyloženého pečicím papírem, zarovnejte ji a pečte na 180 °C po dobu 25–30 minut, do hněda.

3. KROK

Tip: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na špejli trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Po upečení nechte korpus chladnout a připravte náplň. Vaječné žloutky vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Vzniklou náplň rozprostřete na korpus a dezert vraťte do vypnuté trouby, aby náplň trochu zaschla.

5. KROK

Poznámka: Cukr přidávejte do směsi postupně, aby se ingredience lépe propojily.

6. KROK

Nakonec připravte polevu. Do hrnce vlijte mléko, které smíchejte s cukrem. Asi po třech minutách, až se cukr rozpustí, do hrnce přidejte čokoládu s máslem a pokračujte ve vaření další 3 minuty. 

7. KROK

Po rozpuštění másla s čokoládou, polevu odstavte z tepla a vmíchejte do ní mleté ořechy. Poté ji rozprostřete po celém povrchu dezertu, posypte ji zbylými ořechy a dezert vložte na několik hodin do lednice, aby ztuhl. 

Poznámka: Asi hrst ořechů si ponechte na závěrečné zdobení.

8. KROK

Čokoládové měsíčky vytvořte snadno, pomocí vykrajovátka, poté, co dezert ztuhne. 

Tip: Aby vám cukroví vydrželo co nejdéle, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Aurora Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů