Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Orientální dort s kakaovým korpusem a dvěma druhy krémů

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Orientální dort s kakaovým korpusem a dvěma druhy krémů - postup přípravy

Slavnostní příležitost ani obyčejná chuť na sladké už vás nemůže překvapit. Originální dort z kakaového těsta s krémem s příchutí čokolády a vanilky je neuvěřitelně chutný, krásný na pohled a docela snadný na přípravu.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Vanilkový krém

Čokoládový krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve připravte těsto. Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte s krystalovým a vanilkovým cukrem a vyšlehejte do jemné pěny. Přidejte olej, hladkou mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Pak přilijte mléko a znovu důkladně rozmíchejte. Dbejte na to, aby vám v těstu nezůstaly hrudky.




Vaječné bílky vyšlehejte do pevné pěny a jemně je přimíchejte špachtlí do žloutkové hmoty.

Plech o rozměrech 25 x 25 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do něj těsto. Urovnejte povrch a vložte ho do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu kolem 20 minut.

Zatímco se těsto peče, připravte krémy. Pro vanilkový krém vlijte do kastrůlku poloviční množství mléka, přidejte cukr a na kamnech přiveďte k varu. Zbylé mléko smíchejte vedle v hrníčku s pudinkovým práškem a důkladně rozšlehejte. Když mléko v kastrůlku začne vřít, vlijte do něj rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak odstavte z kamen a nechte vychladnout.

Stejným způsobem připravte i kakaový krém.

Na upečený a vychlazený korpus rozetřete vrstvu vanilkového krému a na něj vrstvu čokoládového krému. Povrch pečlivě urovnejte a vložte do lednice vychladit a ztuhnout.

Pokud chcete, ozdobte dort sekanými ořechy, strouhanou čokoládou nebo cukrářským zdobením či šlehačkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů