Domácí rolované máslové sušenky s jablečnou náplní

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí rolované máslové sušenky s jablečnou náplní - postup přípravy

Kupované sušenky jsou dobré. Domácí sušenky jsou mnohem lepší. A domácí sušenky s opravdovými jablky z vlastní zahrádky jsou ty nejlepší možné ze všech. Přiveďte k sobě domů tu pravou a nezaměnitelnou atmosféru zlatavého podzimu a provoňte svůj byt jablky a vanilkou.
1. KROK

Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtinky a zbavte je jadřinců a stopek. Očištěnou dužninu pak ihned nastrouhejte na hrubém struhadle (při práci s jablky se neloudejte, při kontaktu se vzduchem velmi brzy začnou hnědnout). Na kamnech rozehřejte pánev s kouskem másla. Když se máslo rozpustí a začne bublat, dejte do pánve nastrouhaná jablka a za stálého míchání je minutu smažte. Pak přidejte cukr a vanilkový cukr. Na středním ohni jablka vařte za stálého míchání 5 až 7 minut. Jakmile jablka změknou a odpaří se veškerá přebytečná voda, odstavte pánev z kamen a přeneste jablkový rozvar do misky, kde ho nechte úplně vychladnout.

2. KROK

Do hrnku vložte vaječný žloutek, zalijte ho kefírem a obě přísady dobře prošlehejte vidličkou, abyste získali jednolitou směs. V hluboké misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli a všechny suché přísady důkladně rozmíchejte. Pak do této směsi přidejte studené máslo nakrájené na menší kostky a rukou nebo vidličkou míchejte a drťte, dokud nezískáte písčitou drobivou směs (pracujte rychle, aby se máslo nezačalo tavit. Pak byste přišli o křehkost těsta). Pak k těstu přilijte směs žloutku a kefíru.

3. KROK

Stěrkou míchejte, dokud nezískáte pružné a nelepivé těsto. Zformujte ho do tvaru koule, zabalte do igelitu a vložte do lednice na 15 minut.

4. KROK

Odpočaté těsto propracujte, rozdělte ho na poloviny a každou z nich rozválejte na tenkou obdélníkovou placku o síle kolem 4 mm. Celou plochu obdélníků potřete bílkem a rozdělte na těsto jablečnou náplň, kterou rozetřete po celé ploše obdélníků. Z delší strany pak stočte těsto do těsné rolády.

5. KROK

Tu rozkrájejte na porce silné asi 4 cm a vyskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.

6. KROK

Potřete šneky rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pokud chcete, posypejte je krystalovým cukrem a pečte je při 180 °C asi 20 až 25 minut. 

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 165 hlasů
Nahlásit chybu
91 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt