Ovocné nanuky jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Ovocné nanuky vás osvěží nejen v létě. Jsou skvělou volbou ve všední den, ale hodí se i na pikniky nebo oslavy. Připravte si zdravější alternativu kupovaných nanuků.
Ingredience
Poleva
Banány oloupejte, nakrájejte je na kousky a rozmixujte je tyčovým mixérem dohladka. Do směsi poté vmíchejte mražený rybíz a vše znovu rozmixujte.
Poznámka: Ve směsi může zůstat několik celých bobulí.
Ovocnou směsí naplňte formu na nanuky, kterou vložte na 2–3 hodiny do mrazáku a poté připravte polevu.
V hrnci smíchejte rozmixované jahody s cukrem a zahušťovadlem, jako je Pektin nebo Agar. Směs přiveďte k varu – potrvá to asi 3 minuty a poté ji vařte 1 minutu.
Poznámka: Před použitím z jahod odstraňte zelené části.
Vzniklou polevu přelijte do vyšší nádoby. Z mrazáku vyjměte nanuky, které do polevy namočte a položte je na rovnou plochu vyloženou pečicím papírem. Polevu nechte ztuhnout a ovocné nanuky ihned servírujte
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde