Tvarohové pirožky s povidly

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Tvarohové pirožky s povidly - postup přípravy

Pokud doma máte jednu kostku tvarohu a nenapadá vás, jak ji spotřebovat, vyzkoušejte jednoduché pirožky podle receptu, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková. Výsledek vás mile překvapí.
1. KROK

Do mísy si dejte změklou heru, kostku tvarohu, hladkou mouku a trochu soli. Rukama vypracujte těsto, které poté dejte na mírně pomoučněný vál a ještě ho zpracujte, dokud nebude soudržné a hladké. Poté z něj vyválejte placku silnou dva až tři milimetry.

2. KROK

Rozválené těsto nakrájejte na čtverce o požadované velikosti. Do jednoho rohu čtverce dejte povidla a protějším rohem těsta ho přikryjte a okraje spojte. Dejte trojúhelníky na plech vyložený pečícím papírem, rozšlehejte vejce a vršek pirožků jím potřete.

3. KROK

Pirožky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 15 minut. Po vychladnutí je posypejte moučkovým cukrem a servírujte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 681 hlasů
Nahlásit chybu
63 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt