Ovocné poháry s tvarohovým krémem - postup přípravy
Vyrobit dobrý pohár z různého ovoce není vůbec těžké, kromě něho se základem může stát nadýchaný tvarohový krém a trocha piškotů. Vše pak stačí jen krásně naaranžovat.
Na základ
Na jahodové pyré
Na mangové pyré
Smíchejte tvaroh se smetanovým jogurtem a moučkovým cukrem na krém. Plátky želatiny nejprve namočte ve vodě a pak je rozpusťte ve 2 lžících horké vody. Poté ji nalijte do tvarohového krému. Nakonec ze smetany ke šlehání vyšlehejte šlehačku a přimíchejte ji do krému. Dětské piškoty rozmixujte na prášek.
Na jahodové poháry si rozmixujte pyré z jahod a moučkového cukru. Do poháru na dno dejte trochu rozmixovaných piškotů, pak kusů čerstvých jahod, poté trochu krému, trochu pyré z jahod a nakonec opět krém za pomoci zdobítka. Vršek ozdobte kusy jahod, hroznového vína, manga, dračího ovoce, borůvek a čokoládových trubiček, výběr je na vás.
Na mangové poháry udělejte pyré z rozmixovaného manga. Do poháru na dno dejte trochu rozmixovaných piškotů, pak pokrájené zralé mango, poté trochu krému, trochu pyré z manga a nakonec opět krém za pomoci zdobítka. Vršek ozdobte kusy jahod, hroznového vína, manga, dračího ovoce, borůvek a čokoládových trubiček, výběr je opětovně na vás.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.