Palačinky s vroucí vodou - postup přípravy
Na palačinky existuje mnoho receptů. Každý z nich je přitom trochu jiný. Cíl každého z nich je ovšem stejný. Udělat nejtenčí a nejchutnější palačinky, kterými mile a nečekaně překvapíte svého partnera, děti i přátele. S tímto receptem můžete udělat ty nejjemnější palačinky, které se doslova rozpustí v ústech. Palačinky se také neroztrhají, takže do nich můžete zabalit jakoukoli náplň. Ale i bez náplně jsou velice chutné!
Ingredience
Do hluboké mísy nasypte mouku, nalijte smetanu, rozšlehejte vejce, přidejte cukr a sůl. Míchejte, dokud nebudou ingredience dokonale spojené. Poté postupně nalévejte vroucí vodu a začněte s hnětením těsta. Poté nalijte olej, promíchejte a nakonec přidejte jedlou sodu a znovu promíchejte. Nyní nechte těsto půl hodiny odpočívat.
Hodně lidí to nedělá a začne palačinky smažit okamžitě, ale těsto byste vždy měli nechat alespoň chvíli odpočinout. Můžete během toho dělat jiné věci, například si trochu poklidit kuchyň.
Olejem vymažte pánev, zahřejte ji a následně začněte tvořit palačinky. Nalijte naběračkou těsto do pánve a zakružte s ní tak, aby těsto rovnoměrně pokrylo dno. Smažte je na silném ohni a sledujte, jakmile okraje spodní hrany zhnědnou, otočte palačinku na druhou stranu. Pro každou stranu stačí přibližně pět až šest sekund. Zvolte náplň dle vlastní chuti a uvážení a užijte si jemné a naprosto vynikající palačinky.