Rychlý hrnkový hruškový štrúdl a kořeněný nápoj ze zbytků ovoce

i Zdroj fotografie: Martina Recmanová
i Zdroj fotografie: Martina Recmanová
i Zdroj fotografie: Martina Recmanová
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlý hrnkový hruškový štrúdl a kořeněný nápoj ze zbytků ovoce - postup přípravy

Snadný štrúdl z hrnkového těsta nemusíte plnit jen jablky, i hruška v něm je skvělá. Recept nám poskytla paní Martina Recmanová i s radou, jak skvěle zužitkovat zbytky po ovoci.
1. KROK

V míse smíchejte mouku, olej, vlažnou vodu a ocet. Vypracujte těsto a to dejte v míse zakryté fólií alespoň na půl hodiny do lednice.

2. KROK

Mezitím si oloupejte a nastrouhejte hrušky. Dají se smíchat i hrušky a jablka dohromady a stejně tak je možné je nakrájet na tenké plátky, pokud vás nebaví strouhání. Podle chuti přidejte mletou skořici, cukr a rozinky namočené v rumu, ty ale můžete klidně vynechat. Zbytky ovoce nevyhazujte, odložte si je bokem.

3. KROK

Poté vyklopte těsto na vál a uválejte z něho placku nebo placky. Záleží na tom, jak chcete mít štrúdly veliké.

4. KROK

Rozšlehejte si vejce a potřete kraje těsta vejcem. Pak na něj rozložte náplň a srolujte ho do štrúdlu. Jeho vršek opět potřete vejcem. Rozehřejte troubu na 170 °C a pečte závin, dokud není hezky načervenalý.

5. KROK

Ohryzky a slupky zalijte v menším hrnci vodou. Přidejte dle chuti celou skořici, badyán a hřebíček a vařte směs asi hodinu na mírném plameni. Poté ji přeceďte přes sítko a dejte po vychladnutí do lednice. Podle chuti ji poté nařeďte vodou a je připravena k pití.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 215 hlasů
Nahlásit chybu
101 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt