Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový dort s ovocným želé, který není třeba péct

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Krémový dort s ovocným želé, který není třeba péct - postup přípravy

Recepty na nepečené dezerty jsou velmi populární. Přinášejí jak zajímavou chuť, tak i jistotu snadné přípravy. Tento nepečený dort je toho důkazem. Je potvrzením, že z několika běžných surovin může vzniknout i skvělá pochoutka.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Želé vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Těsto se obvykle peče v troubě, ale u nepečených dezertů je to trochu jinak. To už bylo v podstatě upečeno, a tak sušenky stačí pouze rozmixovat v mixéru, nebo je jinak nadrtit do jemné podoby. Následně se smíchají s rozpuštěným máslem. Vznikne hmota velmi podobná těstu, která se následně upěchuje na dno dortové formy, kterou před tím vysteleme pečicím papírem.

2. KROK

Když je korpus dortu hotový, může se přistoupit ke krému. Použije se řecký jogurt, který se vyšlehá se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a také s mascarpone.

3. KROK

Ve lžíci krému se rozpustí želatina. Dále se opatrně přidají kousky ovoce a rozpuštěná želatina pro zpevnění. Vše se důkladně promíchá.

4. KROK

Krém se následně nanese na sušenkový korpus.

5. KROK

Kromě klasického krému se používá také želé, které tvoří spolu s broskvemi horní vrstvu. Na tu se použije dortové želé, které se smíchá se sirupem z kompotů. Zbývající ovoce se nakrájí a poklade se na krémovou vrstvu v dortové formě. Vše se opatrně zalije broskvovým želé, které by mělo pomoci vytvořit rovnoměrnou vrstvu.

6. KROK

Když je dort hotový, dá se i s formou tuhnout do lednice. Ideální je nechat ho zde i několik hodin, aby ztuhl jak samotný krém, tak i samotné želé. Poté se může vyndat, forma se následně otevře a dort se nakrájí na klasické trojúhelníky. Na řezu by měly vyniknout kousky ovoce v krému a tvar by mělo pomoci držet horní želé i sušenkový korpus.  

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů