Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Palačinky ze škrobu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Palačinky ze škrobu - postup přípravy

Ve vašem dětství se nejspíš příliš často nedělali. Většina maminek a babiček připravuje palačinky klasicky z mouky. Škrobové palačinky jsou ale stejně dobré, jako ty klasické. Možná i lepší, protože jsou husté, elastické a rozpadají se. Díky tomu si z nich můžete připravit i palačinkový koláč, který potěší každé dítě. Překvapte svou rodinu a nechte je vychutnat zcela novou chuť tradičního dezertu. Vaše rodina si je zaručeně užije jako netradiční snídani, kterou připravíte během chvilky.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Prosejte bramborový škrob do hluboké mísy. Nalijte do něj teplé mléko. Míchejte metličkou. Vejce promíchejte vidličkou. Nalijte ho do škrobu. Poté přidejte cukr a sůl a znovu vše promíchejte.




Následně do směsi nalijte olej. Míchejte metličkou do hladka. Konzistence těsta by měla připomínat spíš vodu než klasické těsto na palačinky. Ale nenechte se tím zaskočit, je to naprosto normální.

Rozehřejte pánev a dejte do ní trochu oleje. Do pánve nalijte část těsta. Rozlijte ho po celém dnu pánve. Měli byste dostat tenkou vrstvu. Poté palačinku otočte na druhou stranu. Zbytek těsta připravte stejným způsobem. Každá strana trvá asi minutu. Ujistěte se, že se palačinky nepálí.

Z tohoto množství získáte asi 5-6 tenkých palačinek. Mohou být naplněny tvarohem, šunkou, houbami nebo jednoduše džemem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů