Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánová bábovka s vaječným koňakem a kakaem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Banánová bábovka s vaječným koňakem a kakaem - postup přípravy

Banánová bábovka podle receptu od paní Andy Březinové je variací klasické bábovky, která je mnohem vláčnější a jemnější než ta, kterou znáte od svých babiček.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve vetší míse rozmačkejte banán. Přidejte do mísy vajíčko, cukr a také mléko. Nakonec přilijte olej a vymíchejte dohladka.

2. KROK

Do těsta prosejte mouku, prášek do pečiva a také lžičku jedlé sody. Dobře promíchejte, přidejte vaječný koňak a opět promíchejte. Díky koňaku těsto získá krásně žlutou barvu. 

3. KROK

Jednu polovinu hotového těsta nalijte do vymazané formy. V druhé polovině rozmíchejte kakao, důkladně promíchejte a nalijte ji rovněž do formy. 

4. KROK

Bábovku dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C na zhruba 30–40 minut. Po vychladnutí ji posypejte moučkovým cukrem.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů