Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené želatinové bábovičky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nepečené želatinové bábovičky - postup přípravy

Pokud se nechcete potit u trouby při přípravě dezertu, vyzkoušejte nepečené želatinové bábovičky. Jsou nadýchané a mají úžasnou chuť jahod a kokosu.

Ingredience pro:
11 kusů
+ -

Základ

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Želatinu smíchejte s vodou, ve které ji nechte rozpustit a bobtnat 7–10 minut. V samostatné misce rozmixujte mražené jahody, které propasírujte do rendlíku. 

2. KROK

Do tekutiny v rendlíku vmíchejte cukr a směs zahřívejte přibližně 3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3. KROK

Rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte želatinu. Hmotu přelijte do misky, ve které ji mixujte tak dlouho, dokud nezískáte nadýchanou růžovou hmotu. Tu přendejte do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplňte hmotou formu na pečení.

4. KROK

Tip: Formu předem vymažte trochou tuku, aby se z ní želatinové bábovičky dobře vyndávaly. 

5. KROK

Formu vložte na 2–3 hodiny do lednice, ve které nechte dezert ztuhnout. Poté ho obalte v nastrouhaném kokosu a servírujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů