Nepečené želatinové bábovičky - postup přípravy
Pokud se nechcete potit u trouby při přípravě dezertu, vyzkoušejte nepečené želatinové bábovičky. Jsou nadýchané a mají úžasnou chuť jahod a kokosu.
Základ
Na vymazání
Na posypání
Želatinu smíchejte s vodou, ve které ji nechte rozpustit a bobtnat 7–10 minut. V samostatné misce rozmixujte mražené jahody, které propasírujte do rendlíku.
Do tekutiny v rendlíku vmíchejte cukr a směs zahřívejte přibližně 3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte želatinu. Hmotu přelijte do misky, ve které ji mixujte tak dlouho, dokud nezískáte nadýchanou růžovou hmotu. Tu přendejte do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplňte hmotou formu na pečení.
Tip: Formu předem vymažte trochou tuku, aby se z ní želatinové bábovičky dobře vyndávaly.
Formu vložte na 2–3 hodiny do lednice, ve které nechte dezert ztuhnout. Poté ho obalte v nastrouhaném kokosu a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Sophie Mayer