Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčné palačinky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vláčné palačinky - postup přípravy

Palačinky jsou sice původem francouzský recept, ovšem tento skvostný moučník si zamilovali lidé na celém světě, tudíž i v Česku. Připravte si bezkonkurenčně výtečné palačinkové těsto, které se po usmažení rozplývá v ústech!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si rozmíchejte v míse vejce spolu s moučkovým cukrem a špetkou soli.




Poté přilijte rozpuštěné a zchladlé máslo, mléko a znovu propojte mixérem nebo metličkou.

Nakonec ještě do směsi zakomponujte prosátou hladkou mouku a vypracujte polotekuté těstíčko.

Až budete mít vše připravené, k ruce si vezměte pánev a rozpalte na ní malé množství slunečnicového oleje.

Poté vlijte na dno pánve pomocí naběračky trochu těstíčka a smažte palačinku z obou stran dozlatova.

Takto postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Hotové palačinky nechte mírně zchladnout a nakonec plňte. Dle libosti, čímkoliv jen chcete. Hodit se bude například ovocný džem, marmeláda, Nutella, skořicový cukr, vanilková a čokoládová zmrzlina, sladký tvaroh, nebo rozpuštěná čokoláda. Polévat dezert lze čokoládovou omáčkou nebo i tou karamelovou a ovocnou.

K porci si pak dopřejte klidně šálek espressa, cappuccina, latté anebo teplý ovocný čaj. Přejeme vám dobré chutnání.

Pokud si budete chtít připravit více variací palačinek, také to není žádný problém. Do těstíčka před smažením zkrátka přidejte jen oblíbené suroviny. Může to být například kvalitní kakaový prášek, mletý mák, mleté vlašské či lískové oříšky i strouhaný kokos.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů