Pařížský krém jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Pařížský krém je univerzálním zdobením, které můžete aplikovat na cupcaky, dorty a jiné dezerty. Výhodou je rychlá a snadná příprava, vyžadující jen 3 ingredience.
Ingredience
Smetanu vyšlehejte s mascarpone do hladkého krému, do kterého vešlehejte rozpuštěnou čokoládu a vytvořte hladký krém.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni během 3 minut. Při šlehání by čokoláda neměla mít teplotu vyšší než 30 °C.
Hotový pařížský krém nakonec promíchejte pomocí gumové špachtle a použijte ho, jak potřebujete.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete krémem ozdobit 20–24 košíčků nebo celý dort.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking