Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krkovice s brambory a zeleninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Pečená krkovice s brambory a zeleninou - postup přípravy

Maso připravené podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnaté a křehké. Díky postupu přípravy získáte chuťově výrazný pokrm, který můžete podávat i na oslavách.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky stejně, jako cuketu a rajče. Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli a stroužky česneku.

2. KROK

Připravte si 4 pláty alobalu a každý z nich potřete z jedné strany olejem. Na alobal položte na plátek masa, který opepřete, osolte, potřete hořčicí a okořeňte mletou sladkou paprikou.

3. KROK

Na maso následně navrstvěte nakrájené kousky zeleniny a vrstvení zakončete plátky brambor. 

Poznámka: Zeleninu rozdělte na 4 stejné části, abyste jí mohli rovnoměrně naplnit všechny čtyři balíčky.

4. KROK

Ingredience v balíčku polijte trochou oleje, osolte je, ochuťte kmínem a paprikou. Strany alobalu zahněte a vytvořte balíček, který položte na plech vyložený pečicím papírem. 

Poznámka: Tento postup opakujte u zbytku ingrediencí. 

5. KROK

Pečenou krkovici vložte do předehřáté trouby na 200–220 °C a pečte ji 60 minut. Po této době balíčky rozbalte a pečte je dalších 20 minut. Následně můžete pokrm ihned podávat.

6. KROK

Poznámka: Při rozbalování balíčků z alobalu dávejte pozor, abyste se neopařili unikající párou, která se vytvoří během pečení uvnitř.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů