Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové šišky s bramborami a mrkví

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Masové šišky s bramborami a mrkví - postup přípravy

Tentokrát vám představíme velmi zajímavý a přitom ne úplně známý recept na masové kuličky s brambory a mrkví v rajčatové omáčce, které v sobě kombinují šťavnatost masa a svěžest mrkve. Je to ideální dobrota na chutnou a zdravou večeři, ke které se budete velmi rádi vracet. Navíc je poměrně nenáročná na suroviny i na čas přípravy, což je to úplně nejlepší.

Ingredience pro:
2 porce

Šišky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve oloupejte brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle do hlubší mísy. Nechte je chvíli ležet, aby pustily šťávu, kterou poté slijte.




Očistěte mrkev a nastrouhejte ji najemno. Pomocí čisté bavlněné utěrky z ní důkladně vymačkejte šťávu a přisypejte ji do misky k bramborám. Do mísy prolisujte česnek, přidejte mleté maso, osolte, opepřete a přidejte trochu červené papriky. Směs dobře promíchejte. Nejlépe to jde rukama.

Připravte si větší hlubokou pánev s trochou rostlinného oleje a dejte ji rozehřát na kamna. Rukama tvarujte z připravené masové a zeleninové hmoty šištičky a dejte je smažit do rozpáleného oleje po obou stranách, dokud jejich povrch krásně nezezlátne. (Vevnitř ještě nemusejí být hotové.) Když jsou šišky opečené, vytáhněte je z pánve okapat na talíř vyložený ubrousky.

Připravte si rajčatovou omáčku.

Rajčatový protlak rozmíchejte ve sklenici vody. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Na horké pánvi po pečení masa cibulku osmažte, dokud nezhnědne a zalijte rozpuštěnou rajčatovou pastou. Přidejte smetanu, dobře promíchejte a ochuťte solí a sušenými bylinkami. Do omáčky na pánev vraťte osmahlé masové šišky a vařte na mírném ohni pod pokličkou zhruba 25 až 30 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů