Rychlý buřtguláš z brambor a jemných párků - postup přípravy
Rychlý buřtguláš, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, je syté a chutné jídlo, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Potěší vás svou bohatou chutí.
Základ
Na zahuštění
Na rozpáleném oleji smažte nakrájené párky 2–3 minuty, přidejte k němu mletou sladkou i uzenou papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř čtyř barev a ingredience důkladně zamíchejte.
Do hrnce vsypte také oloupané, na kostičky nakrájené brambory, směs 30 vteřin smažte a poté ji zalijte vývarem tak, aby byly ingredience zcela ponořené.
Tip: Vývar můžete nahradit čistou vodou.
Rychlý buřtguláš vařte na mírném ohni po dobu 20 minut, do změknutí brambor. Na závěr pokrm zahustěte moukou, rozpuštěnou ve vodě a vařte ho ještě 5 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou