Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý buřtguláš z brambor a jemných párků

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlý buřtguláš z brambor a jemných párků - postup přípravy

Rychlý buřtguláš, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, je syté a chutné jídlo, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Potěší vás svou bohatou chutí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nakrájené párky 2–3 minuty, přidejte k němu mletou sladkou i uzenou papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř čtyř barev a ingredience důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Do hrnce vsypte také oloupané, na kostičky nakrájené brambory, směs 30 vteřin smažte a poté ji zalijte vývarem tak, aby byly ingredience zcela ponořené. 

Tip: Vývar můžete nahradit čistou vodou.

3. KROK

Rychlý buřtguláš vařte na mírném ohni po dobu 20 minut, do změknutí brambor. Na závěr pokrm zahustěte moukou, rozpuštěnou ve vodě a vařte ho ještě 5 minut. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů