Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Langoše z kynutého těsta s bramborou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Langoše z kynutého těsta s bramborou - postup přípravy

Velmi dobré langoše můžete udělat, pokud na ně zaděláte těsto, v němž použijete nastrouhané vařené brambory. Recept nám poskytla paní Ivana Reisingerová.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vlažné mléko, cukr a rozdrobte droždí. Promíchejte a nechte několik minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, na jemném struhadle nastrouhanou vařenou bramboru, hladkou mouku a sůl.

2. KROK

Vypracujte hladké nelepivé těsto, přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout. Po hodině je možné ho znovu propracovat a dát na další hodinu kynout, langoše tak budou více nadýchané. Nutné to však není, takže můžete rovnou pokračovat v přípravě.

3. KROK

Těsto rozdělte na 6 až 8 stejných částí. Na pánev či do rendlíku nalíjte dostatek oleje, aby v něm langoše plavaly. Pak z těsta za pomoci naolejovaných rukou vytvarujte langoš a dejte ho smažit do oleje rozpáleného na asi 170 °C.

4. KROK

Po osmažení je nechte okapat na papírovém ubrousku. Poté je ochuťte například česnekem, sýrem, smetanou nebo dalšími ingrediencemi, které máte rádi.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů