Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemná a nadýchaná bublanina s třešněmi

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jemná a nadýchaná bublanina s třešněmi - postup přípravy

Vyzkoušejte osvědčený recept na nadýchanou a vláčnou bublaninu podle receptu od paní Martiny Wágnerové. Uvidíte, že nezbyde ani kousek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Z bílků vyšlehejte pevný sníh a žloutky utřete s oběma druhy cukru do pěny. K pěně ze žloutků postupně přilévejte vodu, olej i mléko. Těsto stále důkladně šlehejte.  

2. KROK

Do těsta přidejte mouku s míchanou s práškem do pečiva a nakonec také vyšlehaný sníh z bílků.  

3. KROK

Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Bublaninu poklaďte oblíbeným ovocem, například třešněmi, a pečte ji v troubě předehřáté na 170 °C. 

4. KROK

Pokud se chystáte péct bublaninu s nevypeckovanými třešněmi, promíchejte je nejdříve se lžící hladké mouky. Zajistíte tak, že vám ovoce nepropadne až na dno bublaniny.

5. KROK

Pokud chcete bublaninu péct v dortové či koláčové formě, postačí vám poloviční dávka všech surovin.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů