Pečené ovarové koleno na cibuli a česneku - postup přípravy
Toužíte-li po pečeném ovarovém kolenu, které jde snadno od kosti, v ústech se rozplývá a nádherně voní, vyzkoušejte recept paní Petry Pospíchalové.
Na vaření
Na pečení
Koleno očistěte a nařízněte ho v měkkých masitých částech až ke kosti, aby se dovnitř masa dostala chuť koření. Poté vložte maso do papiňáku.
Ke kolenu přisypte sůl, pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a rozdrcené stroužky česneku.
Poznámka: Díky rozdrcení ochutí česnek vývar o dost výrazněji. Cibuli nemusíte loupat celou, ale můžete na ní nechat poslední hnědou slupku, která vývaru dodá barvu.
Maso zalijte vařící vodou z konvice tak, aby bylo zcela ponořené a vařte jej přibližně 40 minut.
Tip: Pokud byste chtěli dělat z kolene vývar, přidejte do papiňáku také oloupanou mrkev a celer.
Po uvaření koleno z papiňáku vyndejte, vložte jej do pekáče a podlijte jej vývarem. Do pekáče přidejte také sůl, kmín, sušený česnek, mletou papriku a nakrájenou cibuli. Maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 120–180 minut, do změknutí.
Pečené ovarové koleno podávejte s hořčicí, křenem, zelím a čerstvým chlebem.
Tip: Ke kolenu skvěle chutná dobře vychlazené pivo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.