Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené ovarové koleno na cibuli a česneku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 220 minut

Pečené ovarové koleno na cibuli a česneku - postup přípravy

Toužíte-li po pečeném ovarovém kolenu, které jde snadno od kosti, v ústech se rozplývá a nádherně voní, vyzkoušejte recept paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Na vaření

Na pečení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Koleno očistěte a nařízněte ho v měkkých masitých částech až ke kosti, aby se dovnitř masa dostala chuť koření. Poté vložte maso do papiňáku. 

2. KROK

Ke kolenu přisypte sůl, pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a rozdrcené stroužky česneku. 

Poznámka: Díky rozdrcení ochutí česnek vývar o dost výrazněji. Cibuli nemusíte loupat celou, ale můžete na ní nechat poslední hnědou slupku, která vývaru dodá barvu.

3. KROK

Maso zalijte vařící vodou z konvice tak, aby bylo zcela ponořené a vařte jej přibližně 40 minut.

Tip: Pokud byste chtěli dělat z kolene vývar, přidejte do papiňáku také oloupanou mrkev a celer.

4. KROK

Po uvaření koleno z papiňáku vyndejte, vložte jej do pekáče a podlijte jej vývarem. Do pekáče přidejte také sůl, kmín, sušený česnek, mletou papriku a nakrájenou cibuli. Maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 120–180 minut, do změknutí.

5. KROK

Pečené ovarové koleno podávejte s hořčicí, křenem, zelím a čerstvým chlebem. 

Tip: Ke kolenu skvěle chutná dobře vychlazené pivo.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů