Kuřecí plátky s vajíčkovou peřinou

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí plátky s vajíčkovou peřinou - postup přípravy

Zdá se vám po upečení kuřecí tak trochu sušší? Pak vyzkoušejte následující recept na kuřecí plátky s vajíčkovou „peřinou“. Díky lahodné směsi navrstvené na masu docílíte bezkonkurenčně dobrého oběda anebo večeře!

Nejprve si naplátkujte kuřecí prsa a jednotlivé kousky z obou stran okořeňte solí, pepřem a také mletou sladkou paprikou. Použít ovšem můžete i oblíbené sušené bylinky.

Následně si nakrájejte na menší kostičky vařená vejce a vložte je do mísy. Zde je propojte s omytým a na kostky pokrájeným rajčetem, jemně nasekanou cibulí, prolisovanými česnekovými stroužky, pepřem, solí a také majonézou.

Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Dále si kořeněné masové plátky vyskládejte na plech s pečícím papírem a na maso ještě naneste vajíčkovou směs. Takto dejte pokrm zapékat do trouby na cca 15 až 20 minut při teplotě 200 °C.




Servírování zapečených kuřecích plátků s vajíčkovou „peřinou“

Upečené maso s vajíčkovou „peřinou“ vyjměte z trouby a ihned podávejte. Jako příloha se hodí vařený brambor, opečený brambor, hranolky, bramborová kaše anebo klidně i čerstvé pečivo (chléb, rohlík, bageta, houska). Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na závěr

Pokud nemáte zrovna po ruce kuřecí maso, můžete pokrm zcela určitě připravit třeba z toho krůtího anebo i vepřového (krkovice, panenka). Kromě výše uvedených surovin lze do vajíčkové směsi přidat i čerstvé bylinky typu petrželka, koriandr, pažitka a podobně.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 158 hlasů
Nahlásit chybu
87 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty