Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí plátky s vajíčkovou peřinou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí plátky s vajíčkovou peřinou - postup přípravy

Zdá se vám po upečení kuřecí tak trochu sušší? Pak vyzkoušejte následující recept na kuřecí plátky s vajíčkovou „peřinou“. Díky lahodné směsi navrstvené na masu docílíte bezkonkurenčně dobrého oběda anebo večeře!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si naplátkujte kuřecí prsa a jednotlivé kousky z obou stran okořeňte solí, pepřem a také mletou sladkou paprikou. Použít ovšem můžete i oblíbené sušené bylinky.




Následně si nakrájejte na menší kostičky vařená vejce a vložte je do mísy. Zde je propojte s omytým a na kostky pokrájeným rajčetem, jemně nasekanou cibulí, prolisovanými česnekovými stroužky, pepřem, solí a také majonézou.

Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Dále si kořeněné masové plátky vyskládejte na plech s pečícím papírem a na maso ještě naneste vajíčkovou směs. Takto dejte pokrm zapékat do trouby na cca 15 až 20 minut při teplotě 200 °C.

Servírování zapečených kuřecích plátků s vajíčkovou „peřinou“

Upečené maso s vajíčkovou „peřinou“ vyjměte z trouby a ihned podávejte. Jako příloha se hodí vařený brambor, opečený brambor, hranolky, bramborová kaše anebo klidně i čerstvé pečivo (chléb, rohlík, bageta, houska). Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na závěr

Pokud nemáte zrovna po ruce kuřecí maso, můžete pokrm zcela určitě připravit třeba z toho krůtího anebo i vepřového (krkovice, panenka). Kromě výše uvedených surovin lze do vajíčkové směsi přidat i čerstvé bylinky typu petrželka, koriandr, pažitka a podobně.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů