Pečené plněné brambory s mozzarellou - postup přípravy
Inspirujte se tímto jednoduchým receptem na pečené plněné brambory, které skvěle poslouží jako předkrm nebo originální příloha k masu. Jsou plné rozmanitých chutí.
Základ
Náplň
Na posypání
Neoloupané brambory důkladně očistěte a propíchejte je na několika místech vidličkou. Poté je potřete olejem a ochuťte solí i pepřem.
Brambory vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 1 hodiny. Mezitím na pánvi smažte nakrájenou slaninu 2–3 minuty.
Upečené brambory vydlabejte a jejich vnitřní část smíchejte s máslem, nastrouhanou mozzarellou, osmaženou slaninou, nasekanou pažitkou a smetanou.
Směs ochuťte solí, pepřem a naplňte jí vydlabané brambory. Pokrm posypte najemno nastrouhanou mozzarellou a pečte ho ještě 5 minut.
Pečené plněné brambory podávejte posypané trochou nasekané pažitky.
Tip: Můžete je servírovat v obalu, vyrobeném z alobalu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gustillos Recetas