Švestkové šneky z listového těsta se skořicí - postup přípravy
Švestkové šneky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat sladko-kyselou chuť ovoce, zabalenou v křupavém těstě. Jsou ideální pro všechny milovníky ovocných dezertů.
Základ
Na pomazání
Na posypání
Listové těsto rozdělte na 4 stejně široké pruhy, které posypte krupicí. Poté pruhy pokryjte nakrájenými švestkami, které posypte cukrem se skořicí.
Okraje těsta spojte k sobě a pruh zarolujte do tvaru šneka.
Tip: Při rolování naplněného těsta se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Švestkové šneky položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Šneky se švestkami servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Pokrm můžete podávat jako předkrm, slaný dezert nebo lehkou svačinku.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty z listového těsta