Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený květák v troubě s jogurtovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pečený květák v troubě s jogurtovým dipem - postup přípravy

Odpočiňte si od masa a pochutnejte si na pečeném květáku v troubě. Jídlo připravíte rychle, jednoduše, levně a můžete ho servírovat jako hlavní chod i předkrm.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák zbavte listů, košťálu, rozdělte ho na jednotlivé růžičky a vařte ho 5 minut v osolené vodě. Nyní připravte směs na obalení. 

2. KROK

Strouhanku smíchejte se solí, pepřem, sušeným česnekem, italskými bylinkami a sušenou petrželkou. Přidejte nastrouhaný parmazán s olivovým olejem a ingredience důkladně zamíchejte.

3. KROK

Každou růžičku květáku obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi se strouhankou. Květák vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–40 minut, dozlatova.

4. KROK

Mezitím připravte dip. Smetanu smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Pečený květák v troubě s tímto dipem servírujte.

Tip: Květák chutná i zastudena. Proto se skvěle hodí jako předkrm.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů