Pečený květák v troubě s jogurtovým dipem - postup přípravy
Odpočiňte si od masa a pochutnejte si na pečeném květáku v troubě. Jídlo připravíte rychle, jednoduše, levně a můžete ho servírovat jako hlavní chod i předkrm.
Základ
Na obalení
Dip
Květák zbavte listů, košťálu, rozdělte ho na jednotlivé růžičky a vařte ho 5 minut v osolené vodě. Nyní připravte směs na obalení.
Strouhanku smíchejte se solí, pepřem, sušeným česnekem, italskými bylinkami a sušenou petrželkou. Přidejte nastrouhaný parmazán s olivovým olejem a ingredience důkladně zamíchejte.
Každou růžičku květáku obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi se strouhankou. Květák vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–40 minut, dozlatova.
Mezitím připravte dip. Smetanu smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Pečený květák v troubě s tímto dipem servírujte.
Tip: Květák chutná i zastudena. Proto se skvěle hodí jako předkrm.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesundes Essen von Nata